Μουσικής Πολύτονον

  1. Περιοδικό
  2. Music Polytonon
  3. Μουσικής Αντίφωνον [2003-2005] (Ελληνική) | Music Antiphonon (Αγγλική)
  4. Ελληνική
  5. Εκδόσεις Εξάντας
  6. Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (Ε.Ε.Μ.)
  7. Διμηνιαία
  8. Αθήνα
  9. 2003
    • Διμηνιαία
  10. Δακτυλογραφημένη
    • ένα ειδικό περιοδικό για μη ειδικούς.         Είναι το μοναδικό Ελληνικό έντυπο που προωθεί και εκλαϊκεύει την σύγχρονη κλασσική μουσική, ελληνική και ξένη και τις ανάλογες τάσεις της.
      Στα εννέα χρόνια της κυκλοφορίας του έχει δημοσιεύσει άρθρα και αφιερώματα για τη τζαζ, τη μουσική στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, τις εξελίξεις στον χώρο της μουσικής τεχνολογίας, την ελληνική δημοτική παράδοση, καθώς και για μουσικές πέρα και έξω από τα όρια της ευρωπαϊκής έντεχνης δημιουργίας. Στην ύλη του επίσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις, ειδήσεις, σχόλια, παρουσιάσεις συνθετών, μουσικών και έργων, άρθρα για επαγγελματικά θέματα των μουσικών, για διάφορες λαϊκές παραδόσεις, στήλη αλληλογραφίας και πολλά άλλα. Το «ΠΟΛΥΤΟΝΟν» δεν είναι επιστημονικό / θεωρητικό περιοδικό. Καλύπτει την ζώσα και τρέχουσα πραγματικότητα της μουσικής, προσφέροντας συγχρόνως ένα τόπο διαλόγου και προβληματισμού στους μουσικούς ερευνητές, ερμηνευτές, εκπαιδευτικούς και συνθέτες, αλλά και στο ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό. Με την έκδοση αυτή η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Συντακτική Επιτροπή θέλησαν να προβάλλουν ευρύτερα τις δραστηριότητες, τις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας.  Όταν τον Νοέμβριο του 2003 ξεκίνησε η έκδοσή του, πρώτος στόχος ήταν να αντιπαλέψει κάποιες στερεότυπες παραδοχές για τα μουσικά μας πράγματα, προβάλλοντας συγχρόνως τη σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική ευρύτερα. Θέλησε επίσης να κάνει γνωστές τις πολλαπλές δραστηριότητες του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού χώρου, παρουσιάζοντας τους ανθρώπους του: μουσικούς, συνθέτες, ορχήστρες, ερευνητές και διοργανωτές.  Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο κοινό το οποίο ενδιαφέρεται να μάθει τι γίνεται με αυτή «την άλλη» μουσική. Έτσι σιγά – σιγά, μέσα από αυτή την διαδραστική διαδικασία, το περιοδικό απέκτησε τον χαρακτήρα ενός «φιλικού προς τον αναγνώστη» εντύπου. Με αυτό τον τρόπο το «ΠΟΛΥΤΟΝΟν» έγινε «ένα ειδικό περιοδικό ΚΑΙ για μη ειδικούς».

      Κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες. Διανέμεται δωρεάν από κεντρικά μουσικά καταστήματα, δισκοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από τους χώρους που πραγματοποιούνται οι συναυλίες της Ε.Ε.Μ. Ταχυδρομείται στους συνδρομητές του, στα μέλη της Ένωσης και σε προσωπικότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ετήσια συνδρομή (6 τεύχη), ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 20 ευρώ.

      Πολύτονον
  11. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας